Hvad er laserterapi?
Laser er en speciel form for forstærket rent lys,der er ensrettet velordnet og koncentreret.
Det rene lys har evnen til at trænge dybt ind i vævet og stimulere den enkelte celle, akkurat som sollyset giver energi til diverse planter via fotosyntese.


Hvad gør laserterapi?
Laser gir en koncentreret energi til den enkelte celle, så helingsprocessen forstærkes og immunforsvaret styrkes. Laserterapi understøtter kroppens egne funktioner og får dem til at ske langt hurtigere. 


Er laserterapi farligt ?
Laser er ikke farligt på grund af lysets spredning det vil sige at øjne og væv tager ikke skade.
Sikkerhedsudstyr er derfor ikke nødvendigt. Virkningen er udelukkende positiv og stimulerende på kroppens reparationsmekanismer. Læs om kontraindikationer her


Gør laserterapi ondt ?
Selve laserterapien er smertefri og kan i nogle tilfælde opleves som en svag prikken eller murren. Der kan også tilføjes varme til behandlingen. Men ellers er det en skånsom og behagelig behandlingsform.


Giver laserterapi bivirkninger ?
Der er ingen bivirkninger ved laserterapi. Der kan højst være tale om behandlingsreaktioner i form af en kortvarig forøget irritation, uro eller murren i det behandlede område. Nogle oplever en øjeblikkelig positiv reaktion, og andre en kortvarig irritation i en 12-24 timer. Det vigtigste er, at kroppen reagerer og dermed viser tegn på, at helingsprocessen er sat i gang. Det er altid godt at drikke vand bagefter.


Hvor ofte skal man behandles ?
Det er helt individuelt og afhænger af problemets karakter, om det er en akut opstået skade eller en langvarig overbelastningsskade. Det kan være alt fra 1-2 behandlinger om ugen til 3-5 behandlinger om ugen.


Hvor mange behandlinger skal man have ?
Det er meget individuelt, det kommer an på sværhedsgraden, og hvornår i skadesperioden man kommer og hvor hurtig man responderer på laserterapien. Men i de fleste vil få god gavn af laserterapi.
Pointen med laserterapien er at sætte gang i den skadeproces, der er gået i stå eller er for langsom til at hele op igen.Og afhængig af sværhedsgraden og arealet,kan det tage alt fra 2-4 behandlinger til måske 12 behandlinger.

Det bedste er at køre et intensivt forløb i starten med kort tid mellem behandlingerne for at nå til bunds, og så forlænge tiden mellem behandlingerne, når tilstanden er bedre. Ved en kronisk tilstand overgår man til et vedligeholdelsesforløb herefter.


Hvor effektiv er laserterapi?
Helingstiden for akutte skader reduceres med op til 75 %. En forstuvet fod tager typisk 3 uger at hele helt op selv. Med laserterapi kan det reduceres ned til en uge.
De fleste akutte skader kan heles op med en succesrate på 70-100 %,I kroniske tilfælde er det muligt at komme helt op på ca 70 % forbedring og minimering af symptomer.
Et eksempel på en kronisk lidelse kan være slidgigt. Gigten forsvinder ikke af laserterapi, da brusken er slidt væk, men symptomer som hævelse og smerte kan påvirkes væsentligt og give mere bevægelse og en bedre hverdag.

Laserterapi virker på 8 ud af 10, det vil sige, at de fleste kan hjælpes, men der er få som af en eller anden årsag ikke er modtagelig for laserbehandling.

Frederiksberg Laserterapi . P. G. Ramms Alle 64 . 2000 Frederiksberg . Tlf. 53 56 90 59 . CVR 40829881
Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk